Dutch Runners | Atletiekunie

terug Print deze pagina

Nieuws

22 februari 2013

Marathon Eindhoven verbetert parcours

Op zondag 13 oktober vindt de 30e editie van ‘De Lage Landen Marathon Eindhoven’ plaats. Deze jubileumeditie gaat gepaard met een verbetering van het parcours, waarbij rekening is gehouden met deelnemers en publiek.

De meest in het oog springende aanpassing is dat de finishlijn op de Vestdijk komt te liggen. Daarnaast wordt het 18 Septemberplein niet meer in de gehele lengte belopen en wordt de lus rond Sportpark Eindhoven Noord iets langer. Door deze aanpassingen is Stichting Marathon Eindhoven in staat een aantal verbeterpunten door te voeren en nog beter te voldoen aan de wensen van haar deelnemers.

Super snel parcours
In 2011 verbeterde de organisatie haar parcours drastisch met als doel de route sneller en op een aantal punten breder te maken. Met nieuwe parcoursrecords in 2011 en 2012 en top-10 klasseringen op de jaarlijkse wereldranglijst van snelste marathons, bleken de aanpassingen een schot in de roos. Daarnaast werden er door zowel atleten als door recreanten persoonlijke records gelopen op dit nieuwe parcours. Een kritisch punt was echter dat zowel in 2011 als 2012 relatief veel tijd werd verloren in de laatste twee, bochtige, kilometers.

Uit onderzoek onder de deelnemers aan De Lage Landen Marathon 2012 bleek vervolgens dat zij het parcours met een rapportcijfer 7,9 waardeerden, waarbij de volgende verbeterpunten werden benoemd:
- De laatste 2km van de route zijn onduidelijk en hebben veel bochten
- De afstand tussen de finish en het beursgebouw is te groot

- Het is door het grote aantal deelnemers haast onmogelijk om na de finish het 18 Septemberplein over te steken

Met de nu gemaakte aanpassingen voorziet Stichting Marathon Eindhoven in prima oplossingen voor bovenstaande punten, waarbij de sfeer in de gezellige binnenstad op de 2e zondag van oktober niet verloren gaat. Het parcours zal in de binnenstad via het 18 Septemberplein, Hermanus Boexstraat over de Markt naar het altijd sfeervolle Stratumseind leiden en vandaar via de Stratumsedijk en Hertogstraat naar de finish op de Vestdijk.

Meer informatie over de Marathon Eindohoven via deze link.

MyRun
Inloggen My run
Registreren | Wachtwoord vergeten?