Dutch Runners | Atletiekunie

terug Print deze pagina

Nieuws

07 maart 2013

Rotterdam Marathon sneller dan ooit uitverkocht

Rotterdam Marathon

Inschrijving voor ABN AMRO Marathon Rotterdam gesloten; nog wel startnummers beschikbaar voor 5 en 10 kilometer en Kids Runs.

 

De belangstelling voor de 33ste ABN AMRO Marathon Rotterdam is zó overweldigend, dat het maximum aantal deelnemers vijf weken voor het evenement al is bereikt. Dat is niet eerder zo snel gebeurd. De inschrijving is gesloten. Op zondag 14 april staan om 10.30 uur op de Coolsingel 10.000 individuele lopers en 2500 business runners aan de start van de mooiste marathon van Nederland.

Voor de 10 km Loop Rotterdam zijn nog een paar honderd startnummers verkrijgbaar. Dit onderdeel van de ABN AMRO Marathon Rotterdam is waarschijnlijk komend weekeinde al uitverkocht. De inschrijving sluit bij 10.000 deelnemers. Het totaal aantal lopers op zondag is dus 22.500.
Voor de AD 5 km Loop, dit jaar voor het eerst op zaterdag, zijn nog voldoende startbewijzen beschikbaar. Dat geldt ook voor de ABN AMRO Kids Runs, eveneens op zaterdag.

De inschrijving voor de 5 kilometer en de Kids Runs verloopt in hetzelfde tempo als vorig jaar. De ervaring leert dat 5 km-lopers laat beslissen. De verwachting is dat 5.000 lopers zich voor deze onderdelen zullen melden.

Aan de mooiste marathon van Nederland doen op zondag lopers mee uit 64 landen. De mannen zijn met 81 procent in de meerderheid. De gemiddelde leeftijd van alle lopers is 42 jaar. De jongste deelnemer is 20, de oudste 77.

Bij de Provinciën Marathon Challenge is Zuid-Holland met 3889 deelnemers het best vertegenwoordigd. Daarna volgen Noord-Holland (846) en Noord-Brabant (804). Bij de PMC staat de prestigieuze titel ‘snelste marathon-provincie van Nederland’ op het spel. Ook worden bij de Provinciën Marathon Challenge de individuele kampioenen van elke provincie en de beste man en vrouw van álle provincies gehuldigd. De winnaars van dit aparte klassement van de ABN AMRO Marathon Rotterdam worden beloond met vijfhonderd euro.

Voor de ABN AMRO Marathon Rotterdam zijn al diverse internationale toppers vastgelegd. Zoals de Ethiopiër Getu Feleke, vorig jaar na een spannende ontknoping tweede, en de Keniaan Wilson Chebet, winnaar in 2011. Ook de volledige Nederlandse top, met onder anderen Michel Butter, Koen Raymaekers, Hilda Kibet en Miranda Boonstra, is aanwezig.

Meer informatie www.rotterdammarathon.nl

MyRun
Inloggen My run
Registreren | Wachtwoord vergeten?